Τελευταία Νέα

Παραολυμπιακοί Αγώνες

Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.

Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Στίβος).

Εδω βλέπουμε τους παραολυμπιακούς αθλητές στην κολύμβηση Torres και Homar από την Ισπανία. Ο Τσάβι Τόρες είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.











Παραολυμπιακοί Αγώνες
Item Reviewed: Παραολυμπιακοί Αγώνες 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

1 σχόλιο:

  1. Εχε αγάπη στη καρδιά εχε και στη ψυχή σου,αμα το θες να τη διαβείς γαλήνια τη ζωη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.