Τελευταία Νέα

Το top 10 από τα πιο μεγαλοπρεπή αγάλματα του κόσμου

Σε κάθε χώρα, υπάρχουν πολλά αρχαία και σύγχρονα αξιοθέατα που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Εκτός από τα κάστρα, τις πλατείες, τα πάρκα και τα παλάτια, υπάρχουν και τα  αγάλματα που δεν είναι πάντα στην ζήτηση των τουριστών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που απλά πρέπει να γνωρίζει ο καθένας μας προσωπικά.


1. Το Άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή.
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή μνημεία στον κόσμο. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια τουρίστες ανεβαίνουν στο βάθρο του, με πανοραμική θέα στην πόλη και στον κόλπο.

2. Moai.
Βρέθηκε στο Νησί του Πάσχα, στη Χιλή. Πρόκειται για ένα πέτρινο άγαλμα συμπιεσμένης ηφαιστειακής τέφρας με βάρος των 20 τόνων και ύψος πάνω από 6 μέτρα.

3. Η Μικρή Γοργόνα.
Στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, στη Δανία. Το ύψος του ανέρχεται μόλις στο 1,25 μ. και βάρος περίπου 175 κιλά και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γλυπτά με θέμα από τα παραμύθια. Η κατασκευή του έγινε το 1909 από τον Carl Jacobsen (γιος του ιδρυτή της Carlsberg).

4. Leshan Giant.
Βρίσκεται στο βουνό Linyunshan στη συμβολή των τριών ποταμών στην κινεζική επαρχία του Σιτσουάν. Αυτό είναι ένα από τα ψηλότερα μνημεία του Βούδα και ένα από τα ψηλότερα γλυπτά στον κόσμο. Οι εργασίες για τη δημιουργία του έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ακόμα και της δυναστείας των Τανγκ (το 713), και διήρκεσε για ενενήντα χρόνια. Το άγαλμα είναι 71 μέτρα ύψος . Αναγνωρίστηκε από την UNESCO σαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

5. Η στήλη του Νέλσονα.
Βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο. Η στήλη χτίστηκε μεταξύ των ετών 1840 - 1843 για να τιμήσει την μνήμη του ναύαρχου Horatio Nelson, ο οποίος πέθανε στη μάχη του Τραφάλγκαρ το 1805. Λένε ότι ο Χίτλερ ήθελε να πάρει την στήλη στο Βερολίνο μετά με την επιτυχή κατοχή του.

6. Η Μεγάλη Σφίγγα.
Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου στην Γκίζα, στην Αίγυπτο. Το αρχαιότερο σωζόμενο, μνημειώδης γλυπτά στον κόσμο. Σκαλιστή από βράχο ασβεστόλιθο, με τη μορφή μιας κολοσσιαίας σφίγγας και σώμα ενός λιονταριού, (περίπου το 2500 π.Χ.). Το μήκος του αγάλματος είναι 73 μέτρα και το ύψος 20 μέτρα. Ανάμεσα στα μπροστινά πόδια κάποτε φιλοξενούσαν ένα μικρό ιερό.

7. Το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Βρίσκεται στο Liberty Island, περίπου 3 χλμ. νοτιοδυτικά στο άκρο του Μανχάταν, στο New Jersey, ΗΠΑ. Συχνά αποκαλείται το σύμβολο της Νέας Υόρκης και των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα σύμβολο της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο σύμβολο των ΗΠΑ κατασκευάστηκε και τους έδωσε η Γαλλία.

8.Το Manneken Pis.
Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα των Βρυξελλών, Βέλγιο. Η ακριβής χρονολογία και οι συνθήκες κατασκευής του αγάλματος είναι άγνωστη. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το άγαλμα υπάρχει από τον  δέκατο πέμπτο αιώνα, πιθανώς και από το 1388μΧ. Σύμφωνα με έναν μύθο, το άγαλμα είχε αρχικά στόχο να υπενθυμίσει στους πολίτες για ένα αγόρι που έβγαλε μια ροή των ούρων και απλώνονται κάτω από τα τείχη της πόλης και στα πυρομαχικά του εχθρού.

9. Ένα άγαλμα του Σίβα στην Sangha.
Βρίσκεται στις παραμεθόριες περιοχές του  Νεπάλ. Πρόκειται για το ψηλότερο άγαλμα του Λόρδου Shiva και ένα από τα ψηλότερα αγάλματα σε γενικές γραμμές. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια, είναι κατασκευασμένο από χαλκό, τσιμέντο, ψευδάργυρο και χάλυβα. Είναι ένα από τα πρώτα σύγχρονα αξιοθέατα του Νεπάλ.

10. Η Αφροδίτη της Μήλου.
Στο Λούβρο. Αυτή είναι η περίφημη αρχαία ελληνική γλυπτική της θεάς Αφροδίτης, που δημιουργήθηκε περίπου το 130 και 100πΧ. Ίσως το πιο διάσημο άγαλμα και ένα από τα πιο αρχαία από όλα τα αγάλματα.

Το  top 10 από τα πιο μεγαλοπρεπή αγάλματα του κόσμου
Item Reviewed: Το top 10 από τα πιο μεγαλοπρεπή αγάλματα του κόσμου 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

▧ Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.

▧ Opinions, complaints, ideas, and anything you'd like to say.

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.