Τελευταία Νέα

24 Καταπληκτικοί Χώροι Λατρείας από κάθε ήπειρο

Υπάρχει κάτι σχετικά με την ομορφιά και την μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής που ο καθένας μπορεί να θαυμάσει σε μια εκκλησία.
Εκκλησίες και μοναστήρια υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και σκοπός τους ήταν να μπορεί κανείς να βρει πνευματική βοήθεια, ακόμα και στα πιο απομονωμένα μέρη.
Δείτε τη λίστα με τους 24 καλύτερους ναούς του κόσμου.

Amazing-Places of-Worship-05
Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σλοβενία.
Αυτή η εκκλησία βρίσκεται σε ένα από τα νησιά της Σλοβενίας. Πρέπει να πάτε με πλοίο και στη συνέχεια ανεβείτε τα 99 πέτρινα σκαλοπάτια για να φτάσετε στην περίφημη Εκκλησία και το καμπαναριό.


Amazing-Places of-Worship-01
Borgund ξύλινη εκκλησία στη Νορβηγία.
Κατασκευασμένη γύρω στο 1180, είναι ένα από τα παλαιότερα κτίσματα και μια από τις πιο παλιές γνωστές Εκκλησίες της Νορβηγίας.


Amazing-Places of-Worship-02
Taktsang Palphug Μοναστήρι στο Μπουτάν.
Αυτός ο βουδιστικός ιερός χώρος κρέμεται επάνω από ένα βράχο περίπου στα 3000 πόδια και είναι επίσης γνωστό ως φωλιά της τίγρης.


Amazing-Places of-Worship-03
Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στην Ισπανία.
Η αγία ένδοξος και πανεύφημος Μαρία η Μαγδαληνή υπήρξε η πιστή και αφοσιωμένη Μαθήτρια του Υιού και Λόγου του Θεού, η ακόλουθος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Διακόνισσα του Κυρίου και των Αποστόλων, η εκλεκτή Μυροφόρος, η Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως, η Ισαπόστολος και κήρυκας της πίστεως.


Amazing-Places of-Worship-04
Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου στην Ιταλία.
Αυτός γοτθικός καθεδρικός ναός βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καθολικός καθεδρικός ναός στον κόσμο. Χρειάστηκαν πάνω από 500 χρόνια για να ολοκληρωθεί.


Amazing-Places of-Worship-06
Shipka Memorial Church στη Βουλγαρία.
Είναι ένα μοναστήρι κοντά στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας, χτίστηκε το 1902. Η Εκκλησία είναι χτισμένη στην παράδοση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (πιθανόν από Ρώσους Αρχιτέκτονες). Κατέχει συνολικά 17 καμπάνες, η μεγαλύτερη από τις οποίες ζυγίζει 12 τόνους
.


Amazing-Places of-Worship-07
Sheikh Zayed Grand Mosque στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αυτό το τζαμί μπορεί να χωρέσει περίπου 40.000 προσκυνητές, διαθέτει 82 τρούλους, έχει το μεγαλύτερο χαλί στον κόσμο, και υπάρχουν τρεις πολυέλαιοι που ζυγίζουν 10 τόνους ο καθένας.


Amazing-Places of-Worship-08
Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ στην Σλοβακία.
Γνωρίστε την μπλε Εκκλησία, για προφανείς λόγους, λίγο πολύ τα πάντα είναι μπλε από τα στασίδια μέχρι την οροφή.


Amazing-Places of-Worship-09
Βασιλική De Higuey στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Βρίσκεται στην πόλη του Higuey στη Δομινικανή Δημοκρατία. Χτίστηκε από τους Γάλλους αρχιτέκτονες Andre-Jacques Dunoyer de Segonzac και Pierre Dupre.


Amazing-Places of-Worship-10
Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ρωσία.
Με 22 τρούλους η Εκκλησία έχει περίπου 120 πόδια ύψος και είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο καθιστώντας την μια από της ψηλότερες δομές που καταγράφονται στον κόσμο
.


Amazing-Places of-Worship-11
Η Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Ουκρανία.
Η Εκκλησία βρίσκεται σε έναν απότομο λόφο και βλέπει την θέα του Κιέβου. Λέγεται ότι όταν ο Άγιος Ανδρέας ήρθε στο λόφο, πήρε αμέσως ένα σταυρό και τον τοποθέτησε σε εκείνη την θέση που υπάρχει σήμερα η Εκκλησία.


Amazing-Places of-Worship-12
Ναός της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού στην Καλιφόρνια.
Στο Σαν Ντιέγκο, νοτιότερη πόλη της Καλιφόρνια, κοντά στα Μεξικάνικα σύνορα.


Amazing-Places of-Worship-13
Κρυστάλλινο Τζαμί στη Μαλαισία.
Αυτό το τζαμί είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και γυαλί, το οποίο δίνει μια κρυστάλλινη εμφάνιση.


Amazing-Places of-Worship-14
Graaff-Reinet Ολλανδική ανασχηματισμένη Εκκλησία στη Νότιο Αφρική.
Η Εκκλησία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Λέγεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της πρώιμης γοτθικής αρχιτεκτονικής στη Νότια Αφρική.


Amazing-Places of-Worship-15
Όρος Popa Μονή στη Μιανμάρ, Νοτιοανατολική Ασία.
Καθισμένο στην κορυφή σε σχεδόν 2500 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το Μιανμάρ (ή Βιρμανία) συνορεύει με τις χώρες Κίνα, Ταϊλάνδη, Μπαγκλαντές, Λάος και Ινδία.


Amazing-Places of-Worship-16
Το Εκκλησάκι, Guernsey, Channel Islands.
Ένα έργο τέχνης και μια εργασία της αγάπης, το εκκλησάκι είναι ίσως το μικρότερο εκκλησάκι στον κόσμο. Είναι μόλις πέντε μέτρα μήκος και τρία μέτρα πλάτος. Το έκτισε σχεδόν μόνος του ο αδελφός Deodat που ξεκίνησε τις εργασίες της τον Μάρτιο του 1914.


Amazing-Places of-Worship-17
Η  Εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής στην Ιερουσαλήμ.
Αυτή είναι η Εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής. Χρισμένη το 1888 από τον Τσάρο Αλέξανδρο III στη μνήμη της μητέρας του. Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο στην Ιερουσαλήμ με επτά χρυσούς τρούλους.


Amazing-Places of-Worship-18
Lotus Ναός στην Ινδία.
Για το λαό της Ινδίας, το λουλούδι του λωτού συμβολίζει την καθαρότητα και την ειρήνη. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κτίρια στον κόσμο.


Amazing-Places of-Worship-19
Το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.
Χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1600, αυτό το τζαμί είναι γνωστό για θόλους του και τους 6 μιναρέδες. Τα περισσότερα τζαμιά έχουν το πολύ 4.


Amazing-Places of-Worship-20
Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Ανταρκτική.
Αυτή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χτίστηκε στη Ρωσία στη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ρωσικό σταθμό της Ανταρκτικής. Είναι μια από τις μόλις 7 Εκκλησίες στην Ανταρκτική.


Amazing-Places of-Worship-21
Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου στη Ρωσία.
Βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της Ρωσίας. Αυτός ο καθεδρικός ναός χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1500 από τον Ιβάν τον Τρομερό.


Amazing-Places of-Worship-22
Las Lajas Sanctuary στην Κολομβία.
Μια νεο-γοτθική Εκκλησία κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, κτισμένη πάνω σε μια γέφυρα 150 μέτρων ύψος πάνω από ποταμό.


Amazing-Places of-Worship-23
Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.
Στον ψηλότερο και μεγαλύτερο σε έκταση μετεωρίτικο βράχο βρίσκεται η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού), η οποία ιδρύθηκε περί το 1340 από τον Άγιο Αθανάσιο το Μετεωρίτη (1302-1380), μεγάλη ασκητική φυσιογνωμία που οργάνωσε το πρώτο ιερό κοινόβιο των Αγίων Μετεώρων.


Amazing-Places of-Worship-24
Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Άγιον Όρος.
Μεταξύ Σιμωνόπετρας και μονής Διονυσίου και σε ύψος 20μ. από τη θάλασσα, βρίσκεται κτισμένη πάνω σε άγριο βράχο η μονή Γρηγορίου.
Η μονή, όπως φανερώνεται από τον υπ.αρ.34 χειρόγραφο κώδικά της, ιδρύθηκε τις αρχές του 14ου αιώνα από τον όσιο Γρηγόριο τον Σιναΐτη. Στο «Τρίτο Τυπικό» η μονή έρχεται 22α μέσα στα άλλα μοναστήρια που ήταν 25. Το 1497 ερημώθηκε, και το 1500 ανακαινίστηκε από τον ηγεμόνα της Βλαχίας Στέφανο, πατέρα του Μπογδάν Βοεβόδα, με φροντίδες του ηγουμένου Σπυρίδωνα. Το 1761 ατυχώς κάηκε, αλλά ξανακτίστηκε από τον σκευοφύλακα Ιωακείμ τον Μακρυγέν, με εράνους που πήρε από βλάχους ηγεμόνες, από τον μητροπολίτη Ουγγαροβλαχίας Γρηγόριο και από Φαναριώτες.
24 Καταπληκτικοί Χώροι Λατρείας από κάθε ήπειρο
Item Reviewed: 24 Καταπληκτικοί Χώροι Λατρείας από κάθε ήπειρο 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

▧ Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.

▧ Opinions, complaints, ideas, and anything you'd like to say.

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.