Τελευταία Νέα

Έγραψαν και αυτά ιστορία μέσα στο 2014


Εικοσιτέσσερα σημαντικά γεγονότα (με εικόνες) που έγραψαν ιστορία το 2014 σε παγκόσμιο επίπεδο. Τραγωδίες, δυστυχήματα και καταστροφές λίγες μέρες πριν την εκπνοή του χρόνου. Γεγονότα που προκάλεσαν πλήθος συναισθημάτων, από θλίψη και φόβο με τους θανάτους.


Πηγή: wikipedia


2 Ιανουαρίου: Από βουτιά λεωφορείου σε χαράδρα στα βουνά Δυτικές Γκάτι στην Ινδία, σκοτώνονται τουλάχιστον 27 άνθρωποι και άλλοι 10 τραυματίζονται. (Φωνή της Ρωσίας)


23 Ιανουαρίου: Από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στο Λ' Ιλ Βερτ του Κεμπέκ πεθαίνουν 5 άτομα και άλλα 30 αγνοούνται. (The Toronto Sun)


1 Φεβρουαρίου: Εκρήγνυται το Ηφαίστειο Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων. (Jakarta Post)


5 Φεβρουαρίου: Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται για αρκετές ημέρες στη βόρεια Βολιβία, ενώ χιλιάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. (Ημερησία)


8 Μαρτίου: Αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών με 239 επιβάτες και προορισμό το Πεκίνο αγνοείται μετά την ανεξήγητη εξαφάνισή του από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. (BBC)


24 Μαρτίου: Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 108 αγνοούνται μετά την φονική κατολίσθηση στην επαρχία Σνόχομις της Ουάσιγκτον.  (naftemporiki)


1 Απριλίου: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Χιλή προκαλεί τσουνάμι. Τη ζωή τους χάνουν 7 άτομα και άλλα 200 τραυματίζονται. Στο Περού τραυματίζονται 9 άνθρωποι. (Fox News)


9 Απριλίου: Ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση λάσπης στο Όσο της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ, φτάνει τους 36, καθώς τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν 10 ακόμα άτομα που αγνοούνται. (CNN)


2 Μαΐου: Περισσότερα από 2.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ύστερα από κατολίσθηση εδάφους η οποία ισοπέδωσε το χωριό Χόμπο Μπαρίκ της επαρχίας Μπανταχσάν. (Reuters)


13 Μαΐου: Τουλάχιστον 238 ανθρακωρύχοι σκοτώνονται και άλλοι 120 παγιδεύονται σε ανθρακωρυχείο στην πόλη Σόμα της Τουρκίας στην επαρχία Μανίσας.(BBC)


2 Ιουνίου: Αμμοθύελλα ξεσπά στην Τεχεράνη, με απολογισμό τουλάχιστον 4 νεκρούς και προξενώντας διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλά μέρη του Ιράν. (RT)


20 Ιουνίου: Από εκτεταμένες πλημμύρες στη Βάρνα της Βουλγαρίας πεθαίνουν τουλάχιστον 11 άνθρωποι. (Σκάι)


4 Ιουλίου: Από την κατάρρευση ενός 11ώροφου κτηρίου υπό κατασκευή στην πόλη Τσενάι της Ινδίας σκοτώνονται 61 άτομα, από τα οποία τα περισσότερα εργάζονταν εκεί. (BBC News)


20 Ιουλίου: Ο αριθμός των θυμάτων από τον τυφώνα Ραμασούν φτάνει τα 94 στις Φιλιππίνες και τα 18 στη νότια Κίνα. (Fox News)


10 Αυγούστου: Από τη συντριβή αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωση, σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης σκοτώνονται 39 άτομα και άλλα 9 επιζούν. (Sydney Morning Herald)


18 Αυγούστου: Τουλάχιστον 160 άτομα φέρεται να πέθαναν σε πλημμύρες και κατολισθήσεις έπειτα από πολυήμερες βροχοπτώσεις στη βόρεια Ινδία και στο Νεπάλ.(BBC)


8 Σεπτεμβρίου: Περισσότεροι από 160 είναι οι νεκροί και χιλιάδες οι άστεγοι από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας εδώ και 60 χρόνια. (NDTV)


27 Σεπτεμβρίου:  Οι αρχές εκφράζουν φόβο για 30 νεκρούς στην Ιαπωνία, έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε. Πρόκειται για την πρώτη θανατηφόρα ηφαιστειακή έκρηξη στη χώρα από το 1991. (BBC)


5 Οκτωβρίου: Σε καραμπόλα με 35 αυτοκίνητα και 3 νταλίκες στην Εγνατία Οδό (στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας), σκοτώνονται 5 άτομα και δεκάδες άλλα τραυματίζονται.
(Τα Νέα)


27 Οκτωβρίου: Σε ετοιμότητα οι αρχές στη Χαβάη για την εκκένωση ενός χωριού 1.000 κατοίκων, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Kilauea.
Αν και οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά το ηφαίστειο καθώς αυτό εκρήγνυται συνεχώς από το 1983, αυτή τη φορά θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η πορεία της λάβας άλλαξε και από τον ωκεανό όπου κατέληγε, η κατεύθυνσή της τώρα είναι προς τον οικισμό. (newsit)


11 Νοεμβρίου: Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώνονται από τη μετωπική σύγκρουση ενός λεωφορείου με φορτηγό σε δρόμο του νότιου Πακιστάν, κοντά στην πόλη Χαϊρπούρ.(antenna)


21 Νοεμβρίου: Οι νεκροί από τη χιονοθύελλα που πλήττει την δυτική πολιτεία της Νέας Υόρκης έφτασαν τους 13.(SBS News)


8 Δεκεμβρίου: Ο Φιλιππινέζικος Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι τουλάχιστον 27 άτομα πέθαναν στην Επαρχία Ανατολικού Σαμάρ από τον τυφώνας Χαγκουπίτ. (Reuters)


12 Δεκεμβρίου: Από την ανατροπή του πορθμείου MV Mutambala στη Λίμνη Τανγκανίκα, στη Λαοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό πεθαίνουν τουλάχιστον 26 άνθρωποι. (Radiookapi) Σύμφωνα με νεότερα από το BBC Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 129.
Έγραψαν και αυτά ιστορία μέσα στο 2014
Item Reviewed: Έγραψαν και αυτά ιστορία μέσα στο 2014 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

1 σχόλιο:

  1. Δημιουργικό
    Υπέροχο
    Ονειρεμένο
    Χαρούμενο
    Ιδανικό
    Λουλουδιασμένο
    Ιστορικό
    Αγαπησιάρικο
    Δυναμικό
    Ερωτικό
    Σημαντικό
    Δίκαιο
    Εργατικό
    Καλότυχο
    Αγωνιστικό
    Παραδοσιακό
    Εποικοδομητικό
    Ναζιάρικο
    Τρυφερό
    Έντονο
    2015
    i-diadromi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.