Τελευταία Νέα

Μαζικές εξολοθρεύσεις, από τους Γερμανούς

Περνώντας στα φονικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου -ένα αιματοκύλισμα που αναμφίβολα προκάλεσε ο ναζιστικός επεκτατισμός-, μια από τις χαρακτηριστικότερες πρακτικές της γερμανικής θηριωδίας ήταν ο μαζικός αφανισμός αμάχων. Η απάνθρωπη και έξω από κάθε σύλληψη εκδικητική τακτική του γερμανού κατακτητή στα εδάφη της κυριαρχίας του με λίγα ιστορικά παραδείγματα μπορεί να συγκριθεί.

Όλες μα όλες οι χώρες που στέναξαν κάτω από τη ναζιστική μπότα μετρούν στον φρικιαστικό απολογισμό τους μια σειρά από μαζικές εξολοθρεύσεις αθώων πολιτών. Τα εγκλήματα κατά αμάχων σε χώρες όπως οι Πολωνία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία λογίζονται γενοκτονίες, με τα θύματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς διάκριση σε άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Στις πύλες της κόλασης: Η Απελευθέρωση του Μπέργκεν Μπέλσεν-, 15 Απρ 1945
Οι φρουροί του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπέργκεν - Μπέλσεν φορτώνουν τα πτώματα των νεκρών κρατουμένων στο φορτηγό με τη συνοδεία των Βρετανών στρατιωτών.
Στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν – Μπέλζεν της Κάτω Σαξονίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου. Και στη φωτογραφία που σώζεται από το 1945 διακρίνεται ένα παιδάκι να περπατάει ατάραχο τη στιγμή που δίπλα του υπάρχουν εκατοντάδες πτώματα…
Einsatzgruppen. Τα θανατηφόρα τάγματα θανάτου του Χίτλερ.
Η μελανότερη σελίδα των Einsatzgruppen ίσως γράφτηκε το 1941 στο Κίεβο, στο φαράγγι του Babi Yar.
Σύμφωνα με αναφορές, σε διάστημα δύο ημερών, τμήμα των Einsatzgruppe C, αποτελούμενο απο 500 άνδρες, ξεκλήρισε 33.771 εβραίους.
Κρατούμενοι του Έμπενζεε αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους
Το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν διέθετε "παραρτήματα", δηλαδή δευτερεύοντα στρατόπεδα σε περιοχές που είτε λόγω θέσης είτε λόγω εγκαταστάσεων μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταναγκαστική εργασία των κρατουμένων, όπως το Εμπενζεε (Ebensee) , Austria.
7 May 1945.
Το 1945 στο Volary της Τσεχοσλοβακίας ο στρατός των ΗΠΑ ανάγκασε Γερμανούς πολίτες να περπατήσουν δίπλα από τα σώματα των 30 Εβραίων γυναικών που είχαν πεθάνει σε μια πορεία θανάτου στην Τσεχοσλοβακία.
Lepa Ράντιτς
Εθνική ηρωίδα της Γιουγκοσλαβίας .
Ήταν μόλις 17 ετών όταν κρεμάστηκε από τους Γερμανούς το 1943.
Λευκορωσία, Mink,1941.
Ο απαγχονισμός του παρτιζάνων Μάσα Broskina (Maria "Masha" Bruskina) και Volodya Sherbateyvich.
Το 1941 οι Γερμανοί άρχισαν να σκοτώνουν μαζικά ομήρους της Σλοβενίας, προκειμένου να τρομάξουν τους κατοίκους της περιοχής και να τους αποτρέψουν να ενταχθούν στην εθνική αντίσταση.
Οι όμηροι πυροβολήθηκε στο Maribor και Celje, οι Γερμανοί οδήγησαν τα φορτηγά στο Γκρατς. Τους έκαψαν στο νεκροταφείο σε κλίβανο για καύση νεκρών.
Τέσσερις Σοβιετικοί άνδρες ύποπτοι για συμμετοχή σε αντιστασιακές δραστηριότητες απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς, μέλη της Sicherheitsdienst des Reichsführers-SS, την υπηρεσία πληροφοριών των SS. Οι άνδρες απαγχονίστηκαν λίγο μετά τη γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Ρωσία, Σοβιετική Ένωση. Αύγουστο / Σεπτέμβριο του 1941.
Ελλάδα. Το Ολοκαύτωμα της Καντάνου Κρήτης
Την επόμενη μέρα μετά την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, μια μονάδα αλεξιπτωτιστών υπό τον υπολοχαγό Horst Trebes εκτελούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσταση που αντιμετώπισαν, όλους τους άνδρες του χωριού Κοντομαρί. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι. Την επόμενη μέρα, 3 Ιουνίου του 1941, οι ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα ακόμα έγκλημα πολέμου: το Ολοκαύτωμα της Καντάνου. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους περίπου 180 κατοίκους του χωριού, έσφαξαν ακόμα και τα ζώα τους ενώ πυρπόλησαν όλα τα σπίτια.
Εκτέλεση κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκτέλεση με τσεκούρι.
Γιουγκοσλάβος παρτιζάνος εκτελείται από τους Γερμανούς ναζί στρατιώτες. Εκτέλεση από ένα κτηνώδες καθεστώς.
Μια ομάδα Εβραίων, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού αγοριού, μεταφέρεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από το γκέτο της Βαρσοβίας από τους Γερμανούς στρατιώτες μετά την είσοδό τους σε αυτό στις 19 Απριλίου του 1943. Η εικόνα που σχηματίζεται μέρος της έκθεσης SS Γεν. Stroop στο διοικητή του, και εισήχθη ως αποδεικτικά στοιχεία στις δίκες για εγκλήματα πολέμου στη Νυρεμβέργη το 1945.
Ένας Πολωνός κρατούμενος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Irla κοντά στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, δίπλα από το πτώμα ενός συγκρατούμενο του.
1945. Πρώην φρουροί και φύλακες του Μπέργκεν Μπέλσεν μεταφέρουν τα πτώματα κρατουμένων υπό την φρούρηση των Βρετανών στρατιωτών.
Λαμβάνοντας αυτές τις φωτογραφίες, που ήταν απαγορευμένες, οι γερμανικοί στρατιώτες μπορεί και να δικάζονταν σε στρατοδικείο. Αυτό όμως ποτέ δεν τους σταμάτησε. Αργότερα, οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες, βρέθηκαν σε νεκρούς στρατιώτες και χρησιμοποιήθηκαν στην Νυρεμβέργη.
 Από το 1941 οι Γερμανοί άρχισαν να σκοτώνουν μαζικά ομήρους της Σλοβενίας, προκειμένου να τρομάξουν τους κατοίκους της περιοχής και να τους αποτρέψουν να ενταχθούν στην εθνική αντίσταση.
Γάλλος δημοσιογράφος Jean Marin βλέπει το σώμα ενός τετράχρονου παιδιού που δολοφονήθηκε με 163 άλλους Βέλγους πολίτες από τη γερμανική 6η SS Στρατιά Αρμάτων Kampfgruppe "Peiper", μέρος του 1ου SS Panzer Division Leibstandarte SS Αδόλφος Χίτλερ, με επικεφαλής τον SS-Standartenführer Joachim Peiper. Κατά τη διάρκεια της σκληρής Μάχης των Αρδεννών, ο Peiper έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να σκοτώνουν αμάχους μέσα και γύρω από Stavelot, Parfondruy και Renardmont στο Βέλγιο όπου υποψιαζόταν υπόθαλψη ή βοήθεια ντόπιων στα συμμαχικά στρατεύματα. Από 18 με 20 Δεκέμβριος 1944, οι γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν σχεδόν 200 άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών.

Αν αντέχετε για περισσότερα δείτε εδώ Φωτογραφική Εγκυκλοπαίδεια

Μαζικές εξολοθρεύσεις, από τους Γερμανούς
Item Reviewed: Μαζικές εξολοθρεύσεις, από τους Γερμανούς 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

▧ Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.

▧ Opinions, complaints, ideas, and anything you'd like to say.

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.