Τελευταία Νέα

ΟΙ Καλύτερες φωτογραφίες της αστρονομίας για το 2014

Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς . Στο ετήσιο διαγωνισμό παρουσιάζονται οι πιο όμορφες φωτογραφίες και η εκπληκτική θέα του σύμπαντος, από τους τεράστιους γαλαξίες που βρίσκονται εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια μακριά από εμάς, με ένα εντυπωσιακό τοπίο του νυχτερινού ουρανού.

Ανακοινώθηκε πρόσφατα μια λίστα με τους πιο πιθανούς διεκδικητές στο διαγωνισμό από τις καλύτερες φωτογραφίες στον τομέα της αστρονομίας το 2014. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες από αυτό το τεράστιο χώρο του ουρανού.

Jellyfish Nebula, είναι μέρος ενός κατάλοιπου υπερκαινοφανούς. Το φως από την έκρηξη έφτασε πλανήτη μας που έγινε πάνω από 30.000 χρόνια πριν. Το νεφέλωμα βρίσκεται περίπου 5.000 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό των Διδύμων. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Bob Franke)


Το στιγμιότυπο ονομάζεται «Ελευθερία», χωρίς να εξηγεί τι είναι αυτή η περιοχή του σύμπαντος. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Rakibul Syed)


Τρισχιδές Νεφέλωμα Μ 20 στον αστερισμό του Τοξότη. Ο τίτλος του νεφελώματος προτείνεται από τον William Herschel και σημαίνει "διαίρεση σε τρεις λοβούς.» (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Bill Hinge)


Northern Lights. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Rune Johan Engeboe)


Τοπίο με φόντο το κάστρο Dunluce. Αυτά είναι τα γραφικά ερείπια ενός αρχαίου κάστρου στα τέλη του Μεσαίωνα στην κομητεία Antrim, στη Βόρειο Ιρλανδία. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Martina Gardiner)


Η νύχτα σε ένα μικρό ψαροχώρι. Εδώ είναι το βορειότερο σημείο της Ιρλανδίας. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Martina Gardiner)


Skaftafell National Park στην Ισλανδία. Απίστευτη, απόκοσμη φωτογραφία από τα πιο ξένα μέρη στη Γη. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Stephane Vetter)


Ο Γαλαξία μας από την Σκωτία. (Φωτογραφία Αστρονομία Φωτογράφος της Χρονιάς | Maciej Winiarczyk)


Μια μοναδική παραθαλάσσια περιοχή, που αντιπροσωπεύει περίπου 40.000 διασυνδεδεμένες στήλες που σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα μιας αρχαίας ηφαιστειακής έκρηξης. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Βόρειας Ιρλανδίας. (Φωτογραφία από τον Rob Oliver)


Νεφέλωμα IC 1805, που εκτείνεται για εκατοντάδες έτη φωτός, αποτελείται από το λαμπερό διαστρικό αέριο και τα σκοτεινά σύννεφα σκόνης. Απέχει περίπου 7500 έτη φωτός από τον Ήλιο και είναι μια περιοχή σχηματισμού άστρων. Λόγω του σχήματος του ονομαζόταν το νεφέλωμα Heart. (Φωτογραφία από τον Ivan Eder)


Βροχή μετεωριτών πάνω από το ηφαίστειο Bromo. (Φωτογραφία από την Ινδονησία)


Μετεωρίτες στο Κολοράντο. (Φωτογραφία από τον Patrick Cullis)


Νεφέλωμα NGC 6888, επίσης γνωστό ως το Νεφέλωμα Crescent. (Φωτογραφία από τον Mark Hanson)


Η Σελήνη και ο μεγαλύτερος γίγαντας του ηλιακού συστήματος ο Δίας (σημείο δεξιά). (Φωτογραφία από τον Sebastian Guillermaz)


 Το διάστημα στην Αργεντινή. (Φωτογραφία από τον Sebastian Guillermaz)


 Το νεφέλωμα του Ωρίωνα, γνωστό και ως Μέγα Νεφέλωμα του Ωρίωνος αλλά και ως Μεσιέ 42 (Μ42), είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα νότια από τη Ζώνη του Ωρίωνα. Είναι ένα από τα φαινομενικώς φωτεινότερα νεφελώματα, ορατό με γυμνό μάτι σε σκοτεινό ουρανό. (Φωτογραφία από την Anna Morris)


 Το Rho (ρ) Οφιούχου είναι ένα συγκρότημα τόσο σκοτεινών όσο και ανακλάσεως νεφελωμάτων αερίου και σκόνης που βρίσκεται 1 ° νότια από το αστέρι ρ Ophiuchi στον ομώνυμο αστερισμό. Το Νεφέλωμα καλύπτει μια τεράστια έκταση 4,5 ° ? 6.5 ° στον ουράνιο θόλο. Η απόσταση του από την Γη υπολογίζεται στα 400 έτη φωτός. Το νεφέλωμα παρουσιάζει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον μιας και στην περιοχή βρέθηκε για πρώτη φορά υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη χημεία του νερού και του όζοντος βασικά συστατικά για την ύπαρξη της ζωής. (Φωτογραφία από τον Rolf Olsen Wahl)




ΟΙ Καλύτερες φωτογραφίες της αστρονομίας για το 2014
Item Reviewed: ΟΙ Καλύτερες φωτογραφίες της αστρονομίας για το 2014 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

2 σχόλια:

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.