Τελευταία Νέα

Εικόνες της ερήμου από τον αέρα

Ο φωτογράφος George Steinmetz πέταξε με ένα μηχανοκίνητο ανεμόπτερο πάνω από τις ερήμους σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα προς την Αφρική και την Ανταρκτική. Αποτύπωσε  όμορφα πλάνα, μερικά από τα οποία βλέπετε εδώ.

1. Kamasay κοιλάδα στο Τσαντ.
Στην περιοχή Tibesti, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λιβύη.


2. Σαουδική Αραβία.
Καλλιέργεια τριφύλλι για ζωοτροφές στις αρδευόμενες εκτάσεις στην έρημο στην άκρη του Wadi al-Davasir.


3. Laguna Colorado, Βολιβία.
Ένα σμήνος από σπάνια φλαμίνγκο στη λίμνη στη Βολιβία, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4260 μέτρων στις Άνδεις. Στη λίμνη υπάρχουν πολλά μικρά νησιά, και ο μεγαλύτερος πληθυσμός των φλαμίνγκο.


4. Ηφαίστειο Parinacota, Βολιβία.
Ο πάγος με ένα ασυνήθιστο σχήμα σχηματίζεται κυρίως στις υψηλές ερήμους των Άνδεων και στα Ιμαλάια σε υψόμετρο 6000 μέτρα. Η εικόνα δείχνει το ηφαίστειο Parinacota που το ύψος του είναι 6342 μέτρα.


5. Αφρική  Νίγηρας.
Ο Νίγηρας, μία τεράστια και άγονη χώρα, δίπλα στην έρημο Σαχάρα, υπέφερε για το μεγαλύτερο διάστημα της προ-ανεξαρτητοποίησης ιστορίας της από αυστηρό στρατιωτικό ζυγό και θεωρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ως ένα από τα λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη παγκοσμίως.


6. Ounianga-Kebir, Τσαντ.
Μικρές καλύβες διάσπαρτες στην αμμώδη χερσόνησο της λίμνης Ounianga-Kebir, στο βόρειο Τσαντ. Το γλυκό νερό συσσωρεύεται από  βροχοπτώσεις 5.000 χρόνια πριν, όταν η Σαχάρα ήταν ένα υγρό μέρος. Το Τσαντ, είναι χώρα της Αφρικής με έκταση 1.284.000 km² και πληθυσμό 10.329.208 (εκτιμήσεις για το 2009, κατατάσσεται 75ο στον κόσμο).


7. Al-Khali, Ομάν.
Οι περίεργοι αμμόλοφοι Rub Al Khali στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας, Ομάν, Υεμένης και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι Βεδουίνοι βόσκουν ακόμα καμήλες τους εδώ.


8. Νταστ-ε Λουτ, Ιράν.
Η έρημος Λουτ στο Ιράν δικαιούται τον τίτλο του πιο καυτού μέρους στον πλανήτη, σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα, που έρχονται να αμφισβητήσουν την πεποίθηση ότι η πιο ζεστή τοποθεσία της Γης βρίσκεται στη Σαχάρα. Τα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι από χρόνο σε χρόνο μπορεί να αλλάζει το πιο ζεστό μέρος στην επιφάνεια του πλανήτη μας.


9. Νεκρά Θάλασσα, στην Ιορδανία.
Η Νεκρά Θάλασσα έχει όχι μόνο ένα από τα πιο αλμυρά νερά στον πλανήτη, αλλά και το χαμηλότερο σημείο στην επιφάνεια της Γης. Στις ακτές της ως αποτέλεσμα των κυμάτων σχηματίστηκε ένα παχύ στρώμα των κρυστάλλων αλατιού και σταλακτίτες.


10. Tassili du Hoggar, Αλγερία.
Όμορφα φυσικά βραχώδη γλυπτά που σχηματίζονται κάτω από την επίδραση των ανέμων στη κεντρική Σαχάρα. Το κλίμα της περιοχής παρουσιάζει χαρακτηριστικά ακραίων θερμοκρασιακών διακυμάνσεων ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, καθώς οι μέγιστες καλοκαιρινές σκαρφαλώνουν συχνά στους 50οC αλλά τον χειμώνα είναι συχνό το φαινόμενο των ελάχιστων ημερησίων θερμοκρασιών να πέφτουν στους 0οC


Εικόνες της ερήμου από τον αέρα
Item Reviewed: Εικόνες της ερήμου από τον αέρα 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

▧ Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.

▧ Opinions, complaints, ideas, and anything you'd like to say.

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.