Τελευταία Νέα

Μια Πόρσε για ορθοπεταλιές...

Ο Αυστριακός καλλιτέχνη Hannes Langeder είναι πολύ υπερήφανος ιδιοκτήτης μιας Porsche GT3 RS, αν και δύσκολα θα μπορούσε να αγωνιστεί ακόμα και με ένα κανονικό ποδήλατο στο δρόμο.

Ο καλλιτέχνη κατασκεύασε ένα ακριβές αντίγραφο χρησιμοποιώντας φύλλα αλουμινίου, κολλητική ταινία και εξαρτήματα από ένα ποδήλατο!
Χρειάστηκε 1000 ώρες για να κατασκευάσει την Πόρσε του, θέλοντας να αποδείξει ότι το εμβληματικό σούπερ αυτοκίνητο μπορεί να είναι όχι μόνον ένας θρύλος των δρόμων ή σύμβολο ευμάρειας, αλλά και το απόλυτα οικολογικό μέσο μεταφοράς.

Η Ferdinand GT3 RS έκανε το ντεμπούτο της ως έκθεμα στην Αυστρία, στο KunstMuseum Linz, όμως ο Hannes Langeder, μεταξύ αστείου και σοβαρού, υποστηρίζει ότι η Πόρσε του προσφέρεται για ιδανικές ορθοπεταλιές και στους δρόμους, και αποτελεί μια σικ και απόλυτα οικολογική πρόταση για εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από ένα απλό ποδήλατο και σίγουρα κάτι λιγότερο από ένα ακριβό αυτοκίνητο!

Η Πόρσε δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής τις προθέσεις της, αλλά σίγουρα δεν θα ενθουσιάστηκε από το «λανσάρισμα» ενός μοντέλου που πιάνει τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα και είναι … φτερό στον άνεμο, αφού ζυγίζει μόλις 150 κιλά.

Η Πόρσε-τετράτροχο ποδήλατο έχει «δανειστεί» το χρυσαφί εκκεντρικό χρώμα της αυθεντικής 911, ενώ πιστά αντίγραφα είναι επίσης τα χαρακτηριστικά εμπρός και πίσω φώτα, καθώς και οι αεραγωγοί.

Κατά τα άλλα, το πιο αργό-«γρήγορο» super car στον κόσμο διαθέτει το σασί ενός τετράτροχου ποδηλάτου και την καινοτομία να διατηρεί και τα δύο τιμόνια, ένα για τον οδηγό και ένα για τον συνοδηγό. Η καινοτομία έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση του οδηγού, αφού δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς πετάλι και να κινεί ένα τετράτροχο ποδήλατο 150 κιλών χωρίς να χύσει ούτε ένα «δάκρυ» ιδρώτα. Τότε λοιπόν ο/η συνοδηγός αναλαμβάνει τα ηνία και η βόλτα με την Πόρσε των ποδηλατικών ονείρων ολοκληρώνεται χωρίς δράματα. Όσο για την ιδανική τελική ταχύτητα, αυτή εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση των οδηγών και την κλίση του δρόμου. Εννοείται ότι αποφεύγονται δια ροπάλου οι ανηφόρες, γιατί θα ήταν εξαιρετικά ντροπιαστικό, ακόμα και για μια ρέπλικα Πόρσε, να πάθει «κλακάζ» στο δρόμο...
















Μια Πόρσε για ορθοπεταλιές...
Item Reviewed: Μια Πόρσε για ορθοπεταλιές... 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

▧ Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.

▧ Opinions, complaints, ideas, and anything you'd like to say.

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.