Τελευταία Νέα

Β 'Παγκοσμίου Πολέμου: Το Ολοκαύτωμα

Μία τρομακτική ιστορία χρησιμοποιήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία να δολοφονεί τα ανθρώπινα όντα, των οποίων οι ζωές τους ήταν ασήμαντες γι αυτούς.  Εικόνες φρίκης και εξευτελισμού της ζωής που έσπειρε η Γερμάνια, ο Χίτλερ,  οι ομάδες των Ναζί και τα τάγματα θανάτου.

Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος, μέσω αυτού που οι Ναζί ονόμαζαν «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος». Το νούμερο που χρησιμοποιείται πιο συχνά για τον αριθμό των θυμάτων του εβραϊκού πληθυσμού είναι έξι εκατομμύρια, αν και οι τυπικές εκτιμήσεις από τους ιστορικούς για το εύρος των θυμάτων κυμαίνονται από πέντε εκατομμύρια ως και πάνω από έξι εκατομμύρια.

Εκτός από τους Εβραίους, περίπου 220.000 Ρομά και Σίντι θανατώθηκαν στο Ολοκαύτωμα (μερικές εκτιμήσεις φτάνουν ως και τις 800.000), δηλαδή το 25-50% του ευρωπαϊκού τους πληθυσμού. Άλλες ομάδες που κρίθηκαν «φυλετικά κατώτερες» ή «ανεπιθύμητες» ήταν οι εξής: Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες αιχμάλωτοι σε κατεχόμενες περιοχές (περιλαμβανομένων των Ρώσων και άλλων Σλάβων), Πολωνοί μη Εβραίοι (3 εκατομμύρια Πολωνοί Εβραίοι και 2 εκατομμύρια Πολωνοί μη Εβραίοι), διανοητικά ασθενείς ή σωματικά ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ελευθεροτέκτονες, Κομμουνιστές και άλλοι πολιτικοί αντιφρονούντες, συνδικαλιστές και κάποιοι Καθολικοί και Προτεστάντες κληρικοί που διώχτηκαν ή θανατώθηκαν.

Οι παρακάτω εικόνες είναι ακατάλληλες και σοκαριστικές.

Μια ομάδα Εβραίων, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού αγοριού,  αιχμαλωτίζονται από το γκέτο της Βαρσοβίας και από Γερμανούς στρατιώτες την 19 Απριλίου του 1943.


Ένας άνδρας μεταφέρει τα σώματα των νεκρών Εβραίων στο γκέτο της Βαρσοβίας το 1943, όπου οι άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στους δρόμους και κάθε πρωί, περίπου 4-5 AM, συλλέγονται μια ντουζίνα από  νέκρα σώματα. 


Μια μαζική εκτέλεση στην Mizocz, Ουκρανία όπου αιχμάλωτες γυναίκες μεταφέρθηκαν σε μια χαράδρα και εκτελεστήκαν τον Οκτώβριο του 1942.


Μια ολόκληρη μεταφοράς των Εβραίων από την Καρπαθο-Ρουθηνία, μια περιοχή που προσαρτάται το 1939 στην Ουγγαρία από την Τσεχοσλοβακία, στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου στρατόπεδο εξόντωσης στην Πολωνία, το Μάιο του 1944. 


Ένας πεινασμένος Γάλλος βρίσκεται μεταξύ των νεκρών σε ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, στο Nordhausen, Γερμανία, τον Απρίλιο του 1945.


Συβασμένα νέκρα σώματα σε ένα κρεματόριο σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Dachau. Τα πτώματα βρέθηκαν από τα στρατεύματα των ΗΠΑ στις 14 Μαΐου 1945.


Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βλέπουν τους γεμάτους από νεκρά σώματα φούρνους σε ένα κρεματόριο, τον Απρίλιο του 1945.


Μια σωρός από στάχτες και οστά είναι ότι απόμεινε  από τη δολοφονία της μιας μέρας, από τους Γερμανούς  στρατιώτες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ κοντά στο Weimar στη Γερμανία, στις 25 Απριλίου 1945.


Αιχμάλωτοι σε μια πορεία θανάτου από τους δολοφόνους Γερμανούς στο Νταχάου στις 29 Απριλίου 1945.


Αμερικανοί στρατιώτες δίπλα από μια σειρά των χιλιάδων πτωμάτων που βρίσκονται στο έδαφος σε στρατώνες στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Nordhausen, Γερμανία, στις 17 Απριλίου 1945. Βρέθηκαν περισσότερα από 3.000 σώματα, και μια χούφτα των επιζώντων.


Ένας νεκρός κρατούμενος βρίσκεται σε ένα βαγόνι τρένου κοντά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, το Μάιο του 1945.


Ένας γερμανός των  SS, που στέκεται ανάμεσα σε εκατοντάδες πτώματα σε ένα μαζικό τάφο στο Μπέλσεν, στη Γερμανία, τον Απρίλιο του 1945.


Σωροί των νεκρών στο Μπέργκεν-Μπέλσεν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στις 30 Απριλίου 1945. Περίπου 100.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το στρατόπεδο μόνο.


Μια γερμανίδα μητέρα  προστατεύει τα μάτια του γιου της, καθώς περπατάνε με άλλους πολίτες ανάμεσα σε νεκρά σώματα. 


Βεβαίως και υπάρχουν πολλές ακόμη φωτογραφίες και μνήμες από εκείνη την μεγίστη δολοφονία στον κόσμο από τους Γερμανούς, άλλα δεν θα θέλαμε να σας δείξουμε άλλο αυτή την εξαθλίωση της ζωής από μια χώρα που έσπειρε τον θάνατο και την δυστυχία προς τον άλλο κόσμο.

Δείτε ακόμη:

Πηγές: www.theatlantic.com, el.wikipedia.org


Β 'Παγκοσμίου Πολέμου: Το Ολοκαύτωμα
Item Reviewed: Β 'Παγκοσμίου Πολέμου: Το Ολοκαύτωμα 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/04/2014

    apisteytes eikones, prokaloun sok kai deos. To kako einai oti o anthropos xexnaei. Sto onoma tis exousias kai tou apolitou elenxou kai mias parafrosinis thisiazontai athooi anthropoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.