Τελευταία Νέα

Ανακαλύψτε τη μαγεία που σας προσφέρει το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Εκεί που το γαλάζιο του ουρανού γίνεται ένα με τη θάλασσα! Δείτε φανταστικές φωτογραφίες από μερικούς τοπ προορισμούς στην Ελλάδα. Άλλωστε όπου κι αν είσαι στην Ελλάδα βλέπεις την ομορφιά που γίνετε μια εικονα και το πινέλο της ζωγραφίζει ακούραστα κάθε καλοκαίρι τους προορισμούς της στα έργα τέχνης της φύσης που απλώνονται γύρω σας, με το βαθύ μπλε της θάλασσας, το λευκό, την ώχρα και το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις, το κίτρινο που αστράφτει κάτω από το φως του ήλιου.
Η έμπνευση βρίσκεται παντού, στην υψηλή αισθητική και την πολυτέλεια των χώρων φιλοξενίας. Στον μινιμαλισμό που ξεκουράζει το βλέμμα.

Πηγές και πληροφορίες: www.kavalapress.gr  |  www.taxideftis365.com | www.planetnews.gr | www.ethnos.gr | www.thetravelbook.gr | www.discovergreece.com | el.wikipedia.org

Κασσάνδρα Χαλκιδικής είναι ένας συναρπαστικός τόπος διακοπών, ένα οικολογικό καταφύγιο όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.
Η Κασσάνδρα είναι ένας τόπος ευλογημένος, ένα κομμάτι της πανέμορφης Χαλκιδικής, ένας επίγειος παράδεισος. Οι χρυσαφένιες οι αμμουδιές της, οι γραφικοί κολπίσκοι της, τα αριστοκρατικά αρχοντικά σπίτια, τα περίτεχνα χειροποίητα υφαντά, η ξεχωριστή τοπική κουζίνα και το κρασί της, οι αρχαίοι θρύλοι και τα δημοτικά τραγούδια, τα πανηγύρια και οι γιορτές συνθέτουν την 2.500 χρόνων ιστορία της.


Αν διαθέτετε αυτοκίνητο, συνεχίστε τη διαδρομή μέχρι την αμφιθεατρικά χτισμένη Κρυοπηγή για να γευτείτε τα τοπικά εδέσματα, ή μέχρι το χωριό Πολύχρονο, στα πέριξ του οποίου θα ανακαλύψετε μια λιμνούλα με νεροχελώνες.


Παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα παραλιακό χωριό βορειοδυτικά της πόλης της Κερκύρας και μόλις νοτίως του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Στην παραλία στον κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μελετητές ισχυρίζονται ότι στην Παλαιοκαστρίτσα ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων και ότι η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα στον κόλπο αυτής (της Παλαιοκαστρίτσας). Όμως δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή αυτή ώστε να στηριχτεί αυτή η άποψη.

Στην περιοχή μπορεί κανείς να επισκεφτεί το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, που βρίσκεται στους υπερυψωμένους κήπους στην άκρη του ακρωτηρίου ψηλά στα βουνά.


Η παραλία στην ευρύτερη περιοχή της Χανιώτης αποτελείται απο ψιλή άμμο και πεντακάθαρα γαλάζια νερα ! Η θερμοκρασία της θαλασσας την καλοκαιρινή περίοδο ξεπερναέι τους 25 βαθμους κελσίου κάνοντας την ιδανική για τον καθένα. Τέλος οι παραλίες της Χανιώτης και της ευρύτερης περιοχής είναι βραβευμένες με Γαλάζιες σημαίες !


Η Κάλυμνος προσφέρει μια ποικιλία ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων για κάθε κατηγορία επισκέπτη.
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου όταν κάποιος μιλάει για την Κάλυμνο είναι τα σφουγγάρια. Το νησί της Κάλυμνος είναι γνωστό για την σπογγαλιεία εδω και 500 χρόνια περίπου, και φυσικά το πρώτο σουβενίρ που θα αγοράσετε στην Κάλυμνο είναι το σφουγγάρι . Κάθε άνοιξη, οι Καλύμνιοι σφουγγαράδες εγκαταλείπουν το νησί μετά τις γιορτές, και μετά από πέντε μήνες επιστρέφουν με μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις.


Βόρεια από την Κω και νοτιοανατολικά από την Κάλυμνο, σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από τα δύο νησιά, βρίσκεται η ξεχωριστή βραχονησίδα Ψέριμος. Γνωστή και ως Κάππαρη, λόγω του ομώνυμου φυτού που ευδοκιμεί, η σημερινή ονομασία είναι ιταλικής προέλευσης («capra» σημαίνει κατσίκι, και η βραχονησίδα αποκλήθηκε έτσι λόγω της παλαιότερης χρήσης της ως βοσκότοπος αιγοπροβάτων).


Η παραλία του Μπάλου και το νησί Γραμβούσα βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στο νομό Χανίων.

Μπάλος είναι η εξωτική παραλία-λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται μεταξύ της χερσονήσου της Γραμβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι , και Γραμβούσα (Ήμερη Γραμβούσα) , το ένα απο τα δύο νησιά ακριβώς απέναντι απο την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, ενώ λίγο βορειότερα βρίσκεται το δεύτερο νησί, η Άγρια Γραμβούσα .


To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.
Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης ,το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση.
Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.


Οι Κουκουναριές είναι οικισμός που βρίσκεται στο νησί Σκιάθος, Σποράδες. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχουν πληθυσμό 119 κατοίκους μαζί με τα Μάραθα. Οι Κουκουναριές είναι γνωστές για τις παραλίες τους, με ονομαστή την ομώνυμη παραλία με χρυσή άμμο, όπου βρίσκεται και το καταδυτικό κέντρο Σκιάθου. Άλλες παραλίες είναι η Μπανάνα, ο όρμος Ελιάς, το λιμάνι του Ξέρξη, η Αγία Ελένη και τα Μαράθα. Επίσης έχει και το βουνό Τραχαλόμαντρα. Στην παραλία της χρυσής άμμου υπάρχει και ένας υδροβιότοπος όπου κατοικούν σπάνια είδη πτηνών και φυτών.


Γκιώλα είναι ένα πανέμορφο μέρος για το καλοκαίρι όπου μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με αναρρίχηση πάνω από την θάλασσα(deep water solo). Η Γκιώλα βρίσκεται στο νότιο μέρος της Θάσου μετά την μονή Αρχαγγέλου. Η αναρρίχηση στην Γκιώλα θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς η στάθμη του νερού εξαρτάται από τις παλίρροιες των ημερών οι οποίες σπρώχνουν το νερό μέσα σε αυτήν τη φυσική πισίνα.


Πράσινο, γαλάζιο, λευκό. Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Πευκούλια, Πόρτο Κατσίκι... Η παλέτα της φύσης στις παραλίες της δυτικής Λευκάδας περιέχει τα χρώματα της χαράς και της αισιοδοξίας, τα συνώνυμα του καλοκαιριού, του εξωτισμού, της ψυχικής ανάτασης. Τα τοπία είναι μεγαλειώδη, το βλέμμα χάνεται σε πανύψηλα βράχια και νερά με χρώματα ονειρικά και αμμουδιές που μοιάζουν... απέραντες.


Η Λήμνος είναι ένα νησί που απαιτεί πολλά ταξίδια για να αρχίσει κάποιος να την καταλαβαίνει ουσιαστικά.

Είναι πολύ παράξενη, τα τοπία της μοιάζουν να είναι μια συλλογή από ό,τι θα μπορούσε να βρει κάποιος στην γη – αμμοθίνες, πέτρινες παραλίες, απολιθωμένα θαύματα, εκρηκτικό πράσινο – και όλα αυτά σε ένα νησί που το κατέχει ο Ήφαιστος, ενώ είναι διαπιστωμένο πως στην γη του δημιουργήθηκε η πρώτη οργανωμένη πόλη στον κόσμο! Αρχαιολογικοί χώροι, ελάφια, κάστρα, οικισμοί και περισσότερες από 100 παραλίες διαγωνίζονται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, ο οποίος σίγουρα με μια πρώτη ματιά, τα χάνει! Πάμε να αποκρυπτογραφήσουμε αυτόν τον συνταρακτικό κόσμο που είναι η Λήμνος.


Στη βόρεια ακτογραμμή της Ικαρίας, του νησιού που είναι συνυφασμένο με το μύθο του Ικάρου, βρίσκονται ο Αρμενιστής, το Γιαλισκάρι και η Μεσακτή, σε μια περιοχή με θαυμάσιες αμμουδιές.
Σε μικρή απόσταση ανατολικά από τον Αρμενιστή βρίσκεται το Γιαλισκάρι, παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος σε πευκόφυτη περιοχή, με την εκκλησία της Ανάληψης και λιμανάκι-καταφύγιο για βάρκες και καΐκια. Πόλο έλξεως για τους παραθεριστές αποτελεί η μαγευτική αμμουδερή παραλία της Μεσακτής, κοντά στο Γιαλισκάρι, όπως και η παραλία Λιβάδι
.


Tο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων η Νάξος μπορεί να μην έχει τις περισσότερες, έχει όμως μερικές από τις καλύτερες αμμουδιές στο Αιγαίο!

Παραλίες με... εξωπραγματικά όμορφα γαλαζοπράσινα νερά, με ψιλή λευκή άμμο, υπήνεμες όταν φυσάει το μελτέμι, δίπλα σε σημαντικούς υγροβιότοπους και σε μνημεία του πολιτισμού. Βρίσκονται όλες αρκετά κοντά στη Χώρα και σ’ αυτές κτύπησε για πρώτη φορά η τουριστική καρδιά του νησιού.
Η ειδυλλιακή αμμουδιά της Πλάκας με τις μικρές αμμοθίνες. Η αμμουδιά είναι υπήνεμη στο καλοκαιρινό μελτέμι και ιδιαίτερα απολαυστική.


Η παραλία του Αγιου Παύλου "βαμμένη" κόκκινη την ώρα της δύσης.
Κρητικοί φοίνικες σε ένα τοπίο που μοιάζει κλεμμένο από αφρικανικές οάσεις, τείχη από αμμοθίνες που υψώνονται σε κρυστάλλινα νερά κι ερημικές παραλίες όπου νομίζεις ότι ο αέρας σού μιλάει. Δεν είναι καλοκαιρινές παραισθήσεις, είναι μερικές μόνο από τις στιγμές που θα ζήσεις στον νότο του Ρεθύμνου.


Ανακαλύψτε τη μαγεία που σας προσφέρει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Item Reviewed: Ανακαλύψτε τη μαγεία που σας προσφέρει το καλοκαίρι στην Ελλάδα 9 out of 10 based on 10 ratings. 9 user reviews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

▧ Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.

▧ Opinions, complaints, ideas, and anything you'd like to say.

Copyright © 2015 melwdos με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.
Designed by Templateism.com
Από το Blogger.